Het eiland Kos

 

 

Klik en bezoek:
Het eiland Kos
10 tips
Fietsen op Kos
Verkenning met de auto
Plattegronden
Klimaat & weer
Handig om te weten
Kos-Stad
Kos-Stad in foto's
Embros Thermé
Zia
Lambi
Tigáki
Kéfalos
Psalidi
Limíonas
Uitgaansleven
Eten & drinken
Kos tips
Op vakantie naar Kos?
Luca Blue Lagoon Resort
Boeken & reisgidsen
Een dagje Bodrum
Bodrum in foto's
Links
Contact

10 tips voor Kos

Wat moet je zien en doen op Kos? Als je deze vraag aan verschillende mensen stelt zul je ook verschillende reacties krijgen. Waar de één van authenticiteit houdt, houdt de ander juist van toeristische plekjes. Zonaanbidders vullen hun vakantie anders in dan cultuurverslaafden en jongeren zullen meer aandacht hebben voor het stappen dan senioren.

 

De hieronder weergegeven tips voor Kos zijn mijn eigen tips op basis van ervaringen. Doe ermee wat je wilt.

1

Huur een fiets
De beste en leukste manier om het eiland te verkennen is per fiets. Bijkomend voordeel is dat het extra beweging oplevert tijdens een vakantie waarin vaak toch al wat meer gegeten en gedronken wordt.
Lees hier meer over fietsen op Kos

2

Verlaat de vreetschuren
Als je in een all-inclusivehotel verblijft, probeer dan toch minimaal de helft van de maaltijden buiten het hotel te nuttigen. Zo leer je Griekenland ook culinair kennen en vaak is het vele malen gezelliger dan in een vreetschuur eten.
3 Bezoek de Johannietersburcht
Op zich stelt deze burcht in Kos-Stad niet veel voor, maar het is zeker de moeite waard om een wandeling binnen de muren van de burcht te maken en zeker om vanuit de burcht te genieten van prachtige uitzichten op Kos-Stad, het gouverneurspaleis, de Mandrakihaven en de zee
4 Sta vroeg op
Vlak na zonsopkomst is heb je prachtig licht om te fotograferen en zie je het eiland tot leven komen. Probeer minimaal één ochtend op tijd op pad te gaan om de sfeer op te snuiven vlak na zonsopkomst.
5 Bezoek het thermaal bad
Embros Thermé is gratis en de moeite waard. Eenmaal gewend aan de zwavelgeur en het warme water wil je er niet meer uit.
Lees hier meer over Embros Thermé


OP VAKANTIE NAAR KOS?

BEKIJK ALLE KOS-AANBIEDINGEN VAN TUI.NL

 

6 Ga een dagje naar Bodrum
Voor de kosten hoef je het niet te laten (enkele tientjes per persoon) en je komt echt in een andere wereld terecht. Het zou zonde zijn als je de kans om deze mooie stad te bezoeken zou laten liggen.
Lees hier meer over een dagje Bodrum
7 Verken het uitgaansleven
Het uitgaansleven op Kos is echt de moeite waard. Of je een terrasje, kafenion, bar of discotheek wilt bezoeken, uitgaan op Kos wordt door de meeste bezoekers aan Kos hoog gewaardeerd.
Lees hier meer over uitgaan op Kos
8 Probeer een paar woordjes Grieks te spreken
Hele gesprekken in het Grieks verwacht men niet van toeristen, maar als je in ieder geval een paar woordjes Grieks spreekt van wordt dat zeer gewaardeerd door de lokale mensen. Dit geldt overigens niet alleen voor Kos maar voor heel Griekenland.
9 Vergeet het westen niet
Omdat Kos Stad helemaal in het oosten ligt en er in de nabijheid van Kos Stad genoeg te doen en te zien is komen er relatief weinig toeristen in het authentiekere westen van het eiland. Als je toch een huurauto hebt is het een gemiste kans als je de westkant van Kos met leuke plaatsen zoals Kefalos en Agios Stefanos niet verkent.
10 Bereid je goed voor
Op internet is volop informatie te vinden over Kos, plaatsen op Kos, accommodaties en excursies. Professionele sites die infromatie bieden, maar ook sites waar toeristen informatie en ervaringen uitwisselen zoals prikborden en reviewsites. Deze sites zijn er niet voor niets, doe er je voordeel mee.
Hier vind je interessante sites over Kos

Meer tips?
ik reis eigenlijk vrijwel nooit zonder een goede reisgids. Geen dikke pillen, maar compacte reisgidsen bij voorkeur beknopte omschrijvingen en goede kaarten. De samenstellers van reisgidsen zijn ervaren schrijvers met oog voor detail en meestal erg objectief. Mijn laatste tip is om in ieder geval minimaal één reisgids in je bagage mee te nemen om een goed totaalplaatje van het eiland Kos te krijgen en om informatie te lezen die op deze website niet staat. Op de pagina Kos tips staan handige tips van bezoekers van deze site.


 

Kos bezienswaardigheden

Op Kos is enorm veel te zien en te doen. Wie een reisgids over Kos aanschaft zal overstelpt worden met het aanbod van interessante Kos bezienswaardigheden.
top10bezienswaardigheden.nl heeft een lijst samengesteld van de hoogtepunten op Kos:
1. Kos-Stad
2. Embros Therme
3. Dagje Bodrum
4. Fietsen
5. Zia
6. Agios Stefanosbasiliek
7. Kéfalos
8. Limionas
9. Johannieterburcht
10. Oud-Pyli

Bekijk de uitgebreide informatie op de Kos bezienswaardigheden top 10

Meer weten over Kos?
Bezoek dan één van de volgende websites:

alles over Kos
klimaat & weer van Kos
Kos voor beginners
Kos startpagina
beste reistijd Kos
Kos lastminute vakantie
wikipedia
winterzon op Kos
zomerzon op Kos
... meer over Kos

© Patrick van Zundert - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy