Het eiland Kos

 

 

Klik en bezoek:
Het eiland Kos
10 tips
Fietsen op Kos
Verkenning met de auto
Plattegronden
Klimaat & weer
Handig om te weten
Kos-Stad
Kos-Stad in foto's
Embros Thermé
Zia
Lambi
Tigáki
Kéfalos
Psalidi
Limíonas
Uitgaansleven
Eten & drinken
Kos tips
Op vakantie naar Kos?
Luca Blue Lagoon Resort
Boeken & reisgidsen
Een dagje Bodrum
Bodrum in foto's
Links
Contact

Luca Blue Lagoon Resort

All-inclusive hotel Luca Blue Lagoon Resort ligt in het noorden van toeristenwijk Lambí. Dit ruim 400-kamers tellende resort is in 2007 geopend. Het complex is voorzien van een zeer groot zwembad, diverse restaurants, speelgelegenheden voor kinderen, saunafaciliteiten en is gelegen in een tuin van zo'n 40.000 vierkante meters.
In de winter van 2015/2016 heeft het hotel een renovatie ondergaan. De foto's en ervaring hieronder zijn gebaseerd op hoe het voor de renovatie was. Je kunt hier de beoordelingen van recente vakanties in dit hotel lezen.

 

Dit is een voorbeeld hoe het hedendaagse all-inclusivetoerisme eruit ziet. Eten, drinken, sport, spel en amusement zijn vrijwel helemaal gratis. Uitzondering is als je bijvoorbeeld wilt genieten van een mojito, speciale koffie, Coca Cola of echte Bacardi-rum. In dat geval moet je gewoon je buidel met centen tevoorschijn toveren.

 
entree aan buitenzijde                                     receptie van het hotel

De eerste indruk: de aankomst
Een mooie strakke entree, waarbij je over water naar binnen loopt en in een ruim opgezette centrale hal terecht komt. Hier is duidelijk aandacht aan besteed en de binnenkomst blijkt overeen te komen met het verwachtingspatroon. Zeker als je het vergelijkt met veel andere luxe hotels in Griekenland dan valt op hoe mooi de samenwerking is tussen ruimtes, gebruikte materialen en licht.


                            straatzijde hotel                                 de binnenkomst

De tweede indruk: de kamer
Mijn kamer was kamer 1002, gelegen op de begane grond langs de weg en vlak bij de hoteldisco. Dat heb ik ook geweten. Het lawaai drong tot diep in de nacht mijn hotelkamer binnen. Het is dat ik zelf altijd moe genoeg was om te gaan slapen anders had ik hier zeker over gaan klagen.
De kamer was in alle opzichten een flinke tegenvaller: klein, donker en karig aangekleed. Ook de afwerking van de badkamer was zeer matig. Het lijkt erop dat ze het hotel in brochures proberen te verkopen met mooie plaatjes van het schitterende zwembad en de geweldige openbare ruimtes en vergeten dat de gast ook op de kamer een beetje comfort en luxe verwacht bij een vijfsterrenhotel. Verwende gasten zoals ik weten dat de kamers niet voldoen aan het verwachtingspatroon. Het gros van het all-inclusivepubliek dat anders naar Turkije, Tunesië of Egypte op vakantie gaat is dit soort toestanden al gewend en accepteren de mindere kamers omdat de totaalprijs ten opzichte van wat je allemaal krijgt redelijk lijkt.

De vreetschuur
Het hoofdrestaurant van het hotel is er eentje zoals je die verwacht in een all-inclusivehotel: buffetten met graaibakken, ongezellige tafeltjes en "obers" die eigenlijk vrijwel niets anders doen dan tafels afruimen en dekken. Als Bourgondiër noem ik dit fenomeen vreetschuren, waar de kwantiteit en de diversiteit belangrijker geacht wordt dan de kwaliteit. Niet dat je er ziek van wordt, maar om nou te zeggen dat je gezellig zit te tafelen is een duidelijke miskwalificatie.
Vanwege het gemak heb ik hier ontbeten, twee keer van de lunch genoten en op de eerste avond vanwege de late aankomst gedineerd, maar voor de rest hebben we elders gegeten.
Positief punt van deze vreetschuur is dat de felle TL-verlichting zoals je die vaak in Griekenland aantreft ontbreekt. Dieptepunt is de fooienpot die bij de uitgang staat. Het persoonlijk in ontvangst nemen van een fooi en het daarbij behorende beleefde "thank you very much" is teveel gevraagd.


de vreetschuur                                           de fooienpot

Het zwembad
Groot, strak aangelegd en als ik gelezen reviews mag geloven in het hoogseizoen toch nog veel te druk is het zwembad van het hotel. De foto's spreken voor zich, ik vind het er in ieder geval geweldig uitzien. In oktober is het water niet aan de warme kant en kan ook het nat langs het zwembad liggen voor kippenvel zorgen als er wat wind staat.
Voor de kinderen is er een speciaal kinderzwembad dat in een ander deel van het resort bevind.


het zwembad                                                       het kinderzwembad


    het zwembad bij zonsondergang                             zicht op centrale gebouw vanaf zwembad

De ligging
Het hotel ligt op zo'n 3 kilometer van het centrum van Kos-Stad. Direct naast het hotel ligt een bushalte die je voor een klein bedrag naar de stad brengt. Lopend duurt de wandeling ongeveer 30-40 minuten.
In de directe omgeving van het hotel is er naast het strand weinig te beleven of te zien. het zou me niet verbazen als de laatste zin in het jaar 2020 compleet achterhaald is en de omgeving van het hotel volgebouwd is met hotels en toeristenvoorzieningen.

Meer weten over dit hotel?
De officiële hotelsite vind je op www.bluelagoonresort.gr
De reisorganisatie waarbij ik dit hotel boekte is Sunweb.nl. Deze organisatie heeft het hotel momenteel niet in hun reisaanbod zitten. Op dit moment kun je het Blue Lagoon Resort bij TUI boeken.


eten bij het zwembad


de entertainmentruimte


de bar
 

Kos bezienswaardigheden

Op Kos is enorm veel te zien en te doen. Wie een reisgids over Kos aanschaft zal overstelpt worden met het aanbod van interessante Kos bezienswaardigheden.
top10bezienswaardigheden.nl heeft een lijst samengesteld van de hoogtepunten op Kos:
1. Kos-Stad
2. Embros Therme
3. Dagje Bodrum
4. Fietsen
5. Zia
6. Agios Stefanosbasiliek
7. Kéfalos
8. Limionas
9. Johannieterburcht
10. Oud-Pyli

Bekijk de uitgebreide informatie op de Kos bezienswaardigheden top 10

Meer weten over Kos?
Bezoek dan één van de volgende websites:

alles over Kos
klimaat & weer van Kos
Kos voor beginners
Kos startpagina
beste reistijd Kos
Kos lastminute vakantie
wikipedia
winterzon op Kos
zomerzon op Kos
... meer over Kos

© Patrick van Zundert - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy